Dogge Doggelito.
11 apr

Konsert med Dogge Doggelito

Är det någon som förtjänar att kallas pionjär inom den svenska hiphopen är det Dogge Doggelito. Just nu är han högaktuell i årets upplaga av TV4:s ”Så mycket bättre”.

Visst fanns det föregångare inom hiphop-rörelsen, men det var med The Latin Kings enorma genomslag genren blev stor på riktigt. Tillsammans med bröderna Chepe och Salla Salazar förflyttade Dogge förortens röst från medieskugga till strålkastarljuset. Alla svenska hiphopartister av i dag står i evig tacksamhetsskuld till The Latin Kings. Grammisbelönade debuten “Välkommen till förorten” från 1994 är en klassiker och uppföljaren “I skuggan av betongen” från 1997 ett obestridligt mästerverk. Ytterligare två album följde, “Mitt kvarter” (2000) och “Omertà” (2003) innan gruppen upplöstes. 2004 spelade The Latin Kings tillsammans med Gyllene Tider och inför 60 000 personer på Ullevi. Ett exempel gott som något på den folkliga status bandet nått.

2007 solodebuterade Dogge med “Superclasico” som sedan följt av hela sex album, senast “Allt har sin tid” från 2023.

2024 är det 30-årsjubileum för The Latin Kings debut och Dogge är åter redo att möta publiken. 11 april kommer han till Oxelösund och Koordinaten.

Följ gärna Dogge Doggelito på Instagram Länk till annan webbplats. och Facebook Länk till annan webbplats.

Evenemangsinformation

Tid: 11 april kl. 19

Pris: 325 kr, stående publik. Biljettsläpp 10 november kl. 10

Plats: Eventsalen på Koordinaten. Järntorget 7, 613 81 Oxelösund

Telefon: 0155-383 50

E-post: biblioteket@oxelosund.se

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer