Två personer håller i varandras huvuden och ler.
9 dec

Film - Sällskapsspelet / Seurapeli

Sällskapsspelet är en dramakomedi i regi och skriven av Jenni Toivoniemi om förlängd ungdom och de roller vi glider in i. / Seurapeli on Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia pitkitetystä nuoruudesta ja rooleista, joihin ajaudumme.

Sällskapsspelet

Ett gammalt kompisgäng samlas för att tillbringa en nostalgisk helg tillsammans i en idyllisk strandvilla och samtidigt ordna en överraskningsfödelsedagsfest åt Mitzi (Emmi Parviainen) – precis som de gjorde redan som tonåringar. Festen går dock genast snett när födelsedagsbarnet inte alls uppskattar överraskningen. Det spända läget får ännu en ny vändning när Mitzis bästa vän Veronika (Laura Birn) har med sig sin nya pojkvän och svenska Hollywood-export Mikael (Christian Hillborg).

Mitzi startar ett sällskapsspel som får vännernas gamla styrkeförhållanden och relationsspel att dras till sin spets. Den bekanta omgivningen och gamla ritualer gör att gänget glömmer att de har blivit vuxna, och harmlösa avslöjanden får dem att omvärdera både historien och nutiden.

Genre: Dramakomedi

Åldersgräns: 11 år

Längd: 120 min

Regi och manus: Jenni Toivoniemi

Skådespelare:

Emmi Parviainen

Laura Birn

Samuli Niittymäki

Eero Milonoff

Christian Hillborg

Iida-Maria Heinonen

Paula Vesala

Paavo Kinnunen

Filmen är på finska och textad till svenska

Seurapeli

Seurapeli on Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia pitkitetystä nuoruudesta ja rooleista, joihin ajaudumme.

Vanha ystäväpiiri kokoontuu viettämään nostalgista viikonloppua idyllisessä merenrantahuvilassa juhlistaen Mitzin (Emmi Parviainen) yllätyssyntymäpäiviä – aivan kuin jo teini-iässä. Juhlat lähtevät heti väärille urille, kun sankari ei ilahdukaan yllätyksestä. Jännitteinen tilanne saa uuden käänteen, kun Mitzin paras ystävä Veronika (Laura Birn) tuo yllättäen paikalle uuden miesystävänsä Mikaelin (Christian Hillborg), joka on ruotsalainen Hollywood-tähti.

Mitzi käynnistää seurapelin, joka saa ystävien vanhat voimasuhteet ja ihmissuhdepelit kärjistymään äärimmilleen. Tuttu ympäristö ja vanhat rituaalit saavat ystäväpiirin unohtamaan aikuisuutensa, ja harmittomiksi tarkoitetut paljastukset saavat heidät uudelleenarvioimaan sekä menneen että nykyisyyden.

Draamakomedia

Ikäraja: 11 v

Pituus: 120 min

Ohjaus ja käsikirjoitus: Jenni Toivoniemi

Rooleissa:

Emmi Parviainen

Laura Birn

Samuli Niittymäki

Eero Milonoff

Christian Hillborg

Iida-Maria Heinonen

Paula Vesala

Paavo Kinnunen.

Elokuva on suomeksi ja tekstitetty ruotsiksi.

Evenemangsinformation / Tapahtuman tiedot

När: 9 december, klockan 11.00 / Aika: 9 joulukuu, klo 11.00

Plats: Eventsalen på Koordinaten / Paikka: Koordinatenin iso sali

Pris: Kostnadsfria biljetter hämtas på Koordinaten eller bokas via visitoxelosund.se Länk till annan webbplats. / Hinta: Vapaalippu noudetaan Koordinatenista tai varataan visitoxelosund.se Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer