Höstlöv och blå himmel.
16 sep - 22 sep

Tipsrunda under Mobilitetsveckan

Region Sörmland kommer i samarbete med Studiefrämjandet och flera av länets kommuner att arrangera en tipsrunda under hela mobilitetsveckan på temat hållbarhet och mobilitet.

Tipsrundan kommer finnas ute i fysisk form i staden. Den består av 12 frågor för vuxna och 12 frågor för barnen (ena sidan av bladet visar vuxenversionen och andra sidan visar barn versionen). I Oxelösund hittar du tipsrundan vid Frösängs gärde.

Tipsrundan har en vuxenversion och en barnversion och passar därför perfekt som kul och lärorik aktivitet att göra tillsammans med familjen.

I år har du som deltar chans att vinna ett fint pris om du svarar rätt på frågorna. Ett kollektivtrafikkort eller presentkort på närmsta cykelhandlare värt 1000kr kommer att delas ut till en vinnare av vuxen versionen av tipsrundan i varje deltagande kommun. Om flera deltagare har fått lika många rätt kommer vinsten att lottas ut.

Barnens frågesvar kommer synas upp och ner på bladet. De vuxnas når du via en QR-kod som finns på alla frågeblad. QR-koden leder till en digital enkät där du kan besvara tipsrundefrågorna, genom att besvara och skicka in svaren deltar du i tävlingen och har chans att vinna priset. Efter att du skickat in dina svar kommer du till en sida som visar de rätta svaren på frågorna.

Vad är Mobilitetsveckan?

Europeiska mobilitetsveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Den Europeiska mobilitetsveckan äger rum den 16–22 september varje år. Trafikverket har samordningsansvaret för Europeiska mobilitetsveckan och tar fram underlag och förmedlar information till de kommuner och andra aktörer som vill medverka.

Evenemangsinformation

Tid: Mobilitetsveckan pågår 16–22 september, tipsrundan sitter upp under den tiden

Plats: Frösängs gärde

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer