Bernhard Marx framför en orgel.
7 okt

Konsert med tyska organisten Bernhard Marx

Bernhard Marx är en framstående tysk organist som studerat i Tyskland och Frankrike för framstående organistpersonligher som L. Doerr, G.Litaize och M-C Alain

Han är orgelprofessor i Rottenburg och utnämnd titulärorganist i den storslagna dômen i S:t Blasien, en av världens största kupolförsedda byggnader för övrigt och dessutom försedd med en magnifik stor orgel! Bernhard Marx turnerar dessutom flitigt över hela världen med många konserter i framförallt Tyskland, Frankrike, Schweiz, Italien, Spanien, Belgien, Holland, Österrike, USA, Latinamerika och Japan. Han förekommer på många inspelningar nationellt som internationellt, på Radio och TV samt på ett flertal CD-skivor.

Vid konserten i Oxelösund bjuder organisten på ett mångsidigt och klangligt färgsprakande program där den fantastiska Grönlundsorgelns alla resurser kommer att komma väl till pass.

Evenemangsinformation

Starttid: 2023-10-07 16:00

Pris: Fri entré - Kollekt till församlingens musikverksamhet

Evenemangets adress: S:t Botvids kyrka

Arrangör: Oxelösunds församling

Webbplats: svenskakyrkan.se/oxelosund Länk till annan webbplats.

E-post: oxelosunds.forsamling@svenskakyrkan.se

Telefonnummer: 0155-29 34 00

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer