Vasas flora och fauna.
26 okt

Vasas flora och fauna konsertti

Vasas flora och fauna on ollut ensimmäisestä albumistaan lähtien vuonna 2015 ilmeeltään kaikkein omaleimaisin yhtye, jonka voit löytää.

Vasas flora och faunan kokoonpanossa on Mattias Björkas, Daniel Ventus ja Tina Kärkinen, trio, jolla on intensiivisen eheä yhteys toisiinsa ja samalla melkeinpä täydellisesti vastustamaton alastomuus. Sen esitysten luoma yhdistelmä veitsenteräviä huomioita yhteiskunnasta ja arjesta tuttuja asioita ovat luoneet sille kuulijajoukon, joka tulee jatkuvasti sen tuotannon pariin – riippumatta siitä ovatko konsertit loppuunmyytyjä Tukholman Kultturitalolla tai jossain puutarhakahvilassa Pohjanmaalla. Albumi ‘Släkt med Lotta Svärd’, ‘Veneziansk afton’ ja ‘Möte med skogsgardisterna’ voidaan nähdä moderneina ruotsin-suomalaisesta yhteydestään nousseina klassikkoina. Ne ovat yhtä rakastettuja kriitikoiden kuin tavallisen kansan kuuntelijoiden keskuudessa.

Vasas flora och fauna kertoo jotakin nykyhetkestä ja historiasta molemmlla puolilla Pohjanlahtea – elämästä nyt ja ennen, ja samalla siten ajan mittaan myös meistä itsestämme. Vasas flora och faunan maailma tuntuu juuri sellaiselta: joka syntyy kun kertojan ja vastaanottajan välillä vallitsee vetovoima sellaisella suoruudella, joka tuntuu epätavalliselta nykyaikana.

Aivan hiljattain julkaistiin uusi studioalbumi ‘Man blåser bort’, jota Mattias Björkas kuvaa näin:

“Meitä on monia useisiin asioihin pettyneitä, ja niitä käsitellään eri tavoin. Jotkut ryömivät takaisn kuoreensa ja jäävät sinne lopuksi elämäänsä, toiset hyökkäävät ystäviä ja tuttavia vastaan. On mahdollista upota pahimmansorttiseen taantumuksellisuuteen tai aineisiin. ‘Man blåser bort’ on pettymyksen ilmapiiri, heräävä kollektiivinen epäilys siitä, ettei tulekaan mitään enempää. Se tapahtuu torilla, joka nykyään tuntuu olevan liian suuri. Moottoritieltä tuulee suoraan torille. Siellä se imeytyy kolmeen torilla istuvaan ystävykseen, sen tähden, että he tarvitsevat toisiaan elämänsä keskellä.”

Syksyn 2023 aikana Vasas flora och fauna tekee kiertueen ja 26. lokakuuta se vierailee Oxelösundissa ja Koordinatenissa.

Vasas flora och fauna voi seurata somessa.

https://www.instagram.com/vasasfloraochfauna/ Länk till annan webbplats.

https://www.facebook.com/VasasFloraOchFauna/?locale=sv_SE Länk till annan webbplats.

Vasas flora och fauna voi katsoa ja kuunnella Youtubessa ja Spotifyssa.

https://www.youtube.com/@vasasfloraochfauna8231/about Länk till annan webbplats.

 

Konsertin tiedot

Aika: 26. lokakuuta 19:00

Hinta: 325 kr

Liput tulevat myyntiin 5. kesäkuuta 10:00

Paikka: Eventsalen, Koordinaten

Puhelin: 0155-383 50

Sähköposti: biblioteket@oxelosund.se

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer