Vasas flora och fauna.
26 okt

Konsert med Vasas flora och fauna

Vasas flora och fauna har ända sedan debutalbumet 2015 tillhört de allra mest säregna musikaliska företeelserna du kan finna.

Vasas flora och fauna består av Mattias Björkas, Daniel Ventus och Tina Kärkinen, en trio med hög integritet, men med minst lika nära till totalt avväpnande nakenhet. Kombinationen av knivskarpa samhällsbetraktelser och vardagsnära igenkänning har gett bandet en lyssnarskara som ständigt återkommer till dess oeuvre - oavsett om det är på ett utsålt Kulturhuset i Stockholm eller ett trädgårdscafé i Österbotten. Albumen - ”Släkt med Lotta Svärd”, ”Veneziansk afton” och ”Möte med skogsgardisterna” - kan ses som moderna klassiker sprungna i en svensk-finsk kontext. Lika älskade av kritikerna som av gemene lyssnare.

Vasas flora och fauna berättar något om samtiden och om historien på båda sidorna Bottenviken - om livet nu och då, och sålunda i förlängningen något om oss själva. Vasas flora och faunas värld känns just sådan: skapad i dragkraften mellan berättare och mottagare, med en rakhet som känns ovanlig i samtiden.

Alldeles nyss släpptes det nya studioalbumet “Man blåser bort” som Mattias Björkas beskriver så här:

”Vi är många som är besvikna på mycket, och man hanterar det på olika sätt. Vissa kryper tillbaka in i sitt skal och förblir där resten av livet, andra går till angrepp mot vänner och bekanta. Man kan sjunka ned i värsta sortens bakåtsträvan, eller i substanser. ”Man blåser bort” är besvikelsen som atmosfär, den gryende kollektiva misstanken om att det inte kommer att bli något mer. Det utspelar sig på ett torg som nu för tiden tycks vara för stort. Vinden leds från motorvägen rakt in mot torget. Där absorberas den av tre vänner som sitter där för att de behöver varandra mitt i livet."

Under hösten 2023 åker Vasas flora och fauna på turné och den 26 oktober besöker de Oxelösund och Koordinaten.

Följ gärna Vasas flora och fauna på sociala medier

Instagram Länk till annan webbplats.

Facebook Länk till annan webbplats.

Du kan titta och lyssna på Vasas flora och fauna på Youtube Länk till annan webbplats. och Spotify Länk till annan webbplats.

Evenemangsinformation

Tid: 26 oktober kl. 19

Plats: Eventsalen på Koordinaten. Järntorget 7, 613 81 Oxelösund

Pris: 325 kr Biljettsläpp 5 juni 10:00

Telefon: 0155-383 50

E-post: biblioteket@oxelosund.se

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer