Carole King en show om sång och låtskrivaren
18 sep

Carole King – tapetblomman som sprängde glastaket

Carole King är en av USA:s största singer-songwriter som hade stor framgång med sin musik under senare hälften av 1900-talet. Blyg och tillbakadragen skrev hon först låtar till andra. Hon såg inte sig själv som en artist och dög i sina egna ögon inte som sångerska.

Hon var anställd som låtskrivare på Brill Building i New York under 60-talet. Och detta under en tid då branschen ägdes av män, och kvinnan förväntades att ta hand om hushållet. Hon rörde sig i en patriarkal värld, och var dessutom rätt så blyg och led av scenskräck. Så skildes hon från sin man och hamnade i lite mer ”hippie-lugna” Laurel Canyon i Los Angeles där bland andra även Joni Mitchell bodde. Carole skrev nu musik på ett annat vis. Utan att jaga hits. Nu handlade det om vardagen, det nära, hennes egna känslor. När låtarna skulle spelas in var det plötsligt inga sångare i Caroles ögon som kunde fånga rätt känsla. Det slutade med att någon sa ”men gör det själv Carole”. Hon sätter sig vid pianot, sjunger och skapar magi. Sången ” Tapestry” som släpptes 1971 sålde 24 miljoner ex och var kvar på Billboardlistan i 6 år.

Exempel på låtar i showen: You´ve got a friend, Natural Woman och The Locomotion.

Medverkande: Cecilia Kylinge, Anders Larm, Fia Viktorsson och Martin Jarbeck.

Produktion: Humor Musik & Allvar – produktion.

Föreställningen är ett samarbete mellan Oxelösunds kommun och Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern Länk till annan webbplats..

Evenemangsinformation

Tid: 18 september kl. 19-20.40 inklusive paus

Pris: 90 kr. Biljettsläpp 17 juli kl. 10

Plats: Eventsalen, Koordinaten

Telefon: 0155-383 50

E-post: biblioteket@oxelosund.se

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer