10 jun - 8 aug

Utställning av Ida Gudmundsson

Sommarutställning ”Gränsland” av Ida Gudmundsson i Galleri K

Ida Gudmundsson är verksam som konstnär i Eskilsby utanför Göteborg där hon har sin ateljé. Ida föreläser även i konsthistoria och skriver artiklar om konst. Efter studier vid Göteborgs universitet, där hon skrev sin masteruppsats om posthumanism och Land Art, började hon arbeta på Göteborgs konstmuseum som pedagog och kursledare.
Det nära mötet med konsten satte stort avtryck och en stark vetskap om att det var som praktiker snarare än teoretiker hon främst ville verka, växte fram.

Hennes bildkonst har tematiskt kommit att bäras av ett teoretiskt och existentiellt sökande och visuellt kännetecknas av ett naturalistiskt uttryck. Hon har de senaste åren haft flera välbesökta utställningar där hon tematiskt rört sig kring frågor om människan och naturens relation.

I utställningen ”Gränsland” skildras människan i utkanten av civilisationen. Här sker riter som upplöser gränserna mellan jaget, viet och omgivningen. I storskaliga oljemålningar skildras ett utforskande av jagets gränsområden och en längtan efter ett nytt slags tillstånd. Du kan läsa om Ida och se verken på hennes webbplats Länk till annan webbplats..

Vernissage i konstnärens närvaro lördag 10 juni kl. 11 - 14

Evenemangsinformation

Tid: 10 juni - 8 augusti. Vernissage i konstnärens närvaro lördag 10 juni kl. 11 - 14

Plats: Galleri K

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer