Personer utför lerklining.
8 jul - 9 jul

Kurs: Lerklining

Under två dagar blandar vi olika typer av lerbruk, lerklinar väggar och slutför ett lergolv. Plats: Torpet Öster Femöre, Oxelösund Kursledare: Johannes Riesterer, lerbyggare och Kjell Taawo, byggnadsantikvarie.

Lerklining är en traditionell metod att med lerbruk putsa innerväggar för att vindtäta och få en slät yta inför målning och tapetsering. Lerbruk är värmelagrande och därför mycket bra att kombinera med golv- och väggvärme. Vi kommer att blanda olika typer av lerbruk, gå igenom lerputsade ytors betydelse för inomhusklimatet och putsa med olika tekniker. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare är Johannes Riesterer, ursprungligen tysk möbelsnickare som 1993 kom till Sverige, hamnade på en kurs i lerbygge och är sedan dess ohjälpligt fast i lerbruket. Förutom att vara en av Sveriges absolut mest erfarna lerbyggare, med otaliga nybyggnads- och renoveringsprojekt, är Johannes även ugnsmurarmästare med mästarbrev från Finland och specialiserad på massugnar. Johannes arbetar med lerbygge och ugnsmurning i det egna företaget Eld och Lera och är även en frekvent anlitad kursledare och föredragshållare.

Sista dag för anmälan och biljettköp: 21 juni 2023

Evenemangsinformation

Starttid: 2023-07-08 09:00

Sluttid: 2023-07-09 17:00

Pris: 2000

Webbplats för att boka biljetter: butiken.sormlandsmuseum.se/kurser/lerklining-8-9-2023.html Länk till annan webbplats.

Evenemangets adress: Torpet Öster Femöre, Oxelösund

Arrangör: Sörmlands museum

Webbplats: sormlandsmuseum.se Länk till annan webbplats.

E-post: kjell.taawo@regionsormland.se

Telefonnummer: 070-330 11 63

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer