Målningar av hus och natur.
6 maj - 30 maj

Solveig Lundgren Wahlström ställer ut i Galleri O

Oxelösundskonstnären Solveig Lundgren Wahlström ställer ut sina akvareller i sin utställning ”Retrospektiv över fem decennier”.

Solveig kommer ursprungligen från Stockholm men har bott i Oxelösund sedan 1970-talet. Konstintresset har hon haft sedan barnsben och uttryckte tidigt en önskan om att bli både konstnär och sjöman som sin pappa när hon blev stor. Skaparglädjen har följt med henne genom livet och under en period arbetade hon till sjöss. Solveig har en mängd konstutbildningar och utställningar bakom sig.

Solveig om utställningen:

”När jag nu sammanställt min retrospektiva utställning ser jag tre återkommande teman: naturmotiv med vatten och skärgård, naturmotiv med vägar samt blommor. Att jag målat mest utomhus och att jag valt naturmotiv beror bland annat på att hemma är det så mycket annat som pockar på min tid och uppmärksamhet. Det har varit bättre att ”gå till jobbet” någon annanstans. Jag tycker om och mår bra av att vara utomhus. Längtan till vatten och skärgård finns nog i generna. Och det är något särskilt med vägar! ”Jesus är VÄGEN, sanningen och livet...”. Joh 14:6.

Jag har inte slutat att måla men mitt måleri ligger sedan lång tid i ”träda”. ”

Välkommen på vernissage, lördag 6 maj, kl. 11 – 14 i konstnärens närvaro

Evenemangsinformation

Tid: 6-30 maj

Vernissage lördag 6 maj, kl. 11 – 14 i konstnärens närvaro

Plats: Galleri O, Koordinaten

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer