En skulptur av Carl Wellander.
6 maj - 30 maj

Carl Wellander ställer ut i Galleri K

Nyköpingsskulptören Carl Wellander ställer ut sina verk i utställningen ”Memento Humanitatem” - Minns din mänsklighet

Om Carl:

”Jag växte upp med lerverkstan som lekplats. Efter 15 år som illustratör, företagare och i total avhållsamhet från fysiskt skapande fick jag en utställning i 40-årspresent av min underbara fru. Det blev startskottet för ett nytt kapitel i mitt liv. Det är fantastiskt att forma känslor ur en bit lera och skapa en relation mellan skulptur och betraktare. Skulpturerna formas i en ateljé på Bryggeriområdet i Nyköping. Motiven är ofta hämtade i min samtid uppblandat med inspiration ur sagor och mytologi. Min övertygelse är att det viktigaste inte är verket utan relationen som uppstår mellan skulpturen och betraktaren.”

Carl om sin utställning:

”Ju äldre jag blir desto tydligare framstår människans svaghet och vår oförmåga att se det andra perspektivet. Alltid sätta de egna behoven främst och kanske att vi dessutom är både hungriga och lata på samma gång.”

Välkommen på vernissage, lördag 6 maj, kl. 11 – 14 i konstnärens närvaro

Du kan läsa mer om Carl på hans webbsida Länk till annan webbplats.

Följ Carl på Instagram Länk till annan webbplats.

Evenemangsinformation

Tid: 6 - 30 maj

Vernissage lördag 6 maj, kl. 11 – 14 i konstnärens närvaro

Plats: Galleri K, Koordinaten

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer