Karin Hammar.
15 jul

Karin Hammar Fab 4

Karin Hammar är vid sidan av Nils Landgren Sveriges ledande jazztrombonist. Hon har spelat med några av jazzens stora såsom Bob Brookmeyer och Carla Bley och anlitas ofta som storbandmusiker här hemma och internationellt. Men hennes mycket vackra trombonspel har också kunnat höras i scenshower med Björn Skifs och Orup.

Karin Hammar är även med i bandet som spelar i TV-programmet Doobidoo. Vi är mycket glada över att karin Hammar Fab 4 kommer till krogbacken i sommar!

Karin Hammar Fab 4 har funnits sedan 2014 och i feb 2016 släpptes gruppens första CD "Imprints" (Red Horn Records), vilken hyllades av en förtjust jazzkritikerkår över landet.

Gruppen har efter det släppt 3 releaser: ”Circles” (Prophone/Naxos 2018), ”Strings Attached” (Prophone/Naxos 2020) och är i år aktuell med ”Opening” (Prophone/Naxos 2023). Att använda gitarr som harmonisk generator öppnar upp för en öppen gruppklang, nära till både blues och bossa nova men med hälarna rotade i den melodiösa jazzen.

Gitarren trakteras av den mästerlige Andreas Hourdakis och han bistår tillsammans med Niklas Fernqvist och Fredrik Rundqvist med lyhördhet, lekfullhet och ett "fint, oforcerat sväng i grunden" (DN).

I svenska ”Lira” skrevs det efter releasen ”StringsAttached” : ”…övriga kvartettmedlemmar, gitarristen Andreas Hourdakis, basisten Niklas Fernqvist och trumslagaren Fredrik Rundqvist är top notch. Karin Hammar är sedan länge ett väletablerat internationellt namn som musiker och kompositör och med Strings Attached visar hon Champions League-klass. ”

Gruppen har 40 000 lyssnare per månad på Spotify och har blivit streamade mer än 10 milj gånger. Gruppen turnerar regelbundet i Sverige och utomlands, särskilt i Tyskland.

Karin Hammar - trombone/komposition

Andreas Hourdakis - gitarr

Niklas Fernqvist - bas

Fredrik Rundqvist - trummor

Evenemangsinformation

Starttid: 2023-07-15 18:00

Pris: 200

Webbplats för att boka biljetter: oxelokrog.se/event/4 Länk till annan webbplats.

Evenemangets adress: Gamla Oxelösundsvägen 28 Länk till annan webbplats.

Arrangör: Oxelö Krog

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

E-post: hej@oxelokrog.se

Telefonnummer: 0155 304 22

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer