Skogsvandring.
25 aug - 26 aug

Pilgrimsvandring

Ledarledda pilgrimsvandringar runt Stjärnholm.

Omgivningarna runt Stjärnholm bjuder på många härliga naturupplevelser som vi gärna vill ta vara på. I april och augusti anordnar vi på stiftsgården Stjärnholm i enkel form ledarledda pilgrimsvandringar för dig som vill komma ut i naturen tillsammans med andra och samtidigt lära dig mer om pilgrim. Under vandringen följer gängse pilgrimsmönster med både samtal, tystnad och bön under vägen.

”Svenskar är ett granskogsfolk”, säger författaren David Thurfjell i sin bok som heter just ”Granskogsfolk-hur naturen blev svenskarnas religion”. Under pandemin växte intresset hos många för att vara ute i naturen och pilgrimsvandringar som form väcker intresse hos fler och fler.

Inom pilgrim pratar man om inre och yttre vandring, där den inre handlar om vad som händer inom oss när vi är ute och går och den yttre om vad det gör med oss när vi sätter den ena foten framför den andra i den fysiska vandringen, hur bra vi mår av det.

Tid och plats

Två fristående dagar i anslutning till varandra, fredag och lördag – 28/4, 29/4 och 25/8, 26/8

150 kr/dag inkl. lunchmatsäck, fika och pilgrimskransen.

Start kl. 10.00 i Livets kapell (ingång slottet). Vi firar pilgrimsmässa på leden. Avslutning i Livets kapell med pilgrimsbön. Tidsåtgång för hela dagen ca 5 h.

Vandringen går i Stjärnholms närområde varav vissa delar på Sörmlandsleden. Ca 4 h vandring i blandad terräng mest i skogsmiljö. OBS! Dessa vandringar lämpar sig tyvärr inte för rullator eller rullstol då det är mestadels skogsterräng.

Anmälan sker på vår hemsida senast 21/4 samt 18/8.

Varmt välkommen!

Evenemangsinformation

Starttid: 2023-04-28 10:00

Sluttid: 2023-04-28 15:00

Återkommande evenemang: 28/4, 29/4, 25/8, 26/8

Pris: 150

Webbplats för att boka biljetter: https://stjarnholm.se/nyheter/pilgrimsvandring/ Länk till annan webbplats.

Evenemangets adress: Stiftsgården Stjärnholm 1, 613 41 Oxelösund Länk till annan webbplats.

Arrangör: Stiftsgården Stjärnholm

Webbplats: https://stjarnholm.se/nyheter/pilgrimsvandring/ Länk till annan webbplats.

E-post: info@stjarnholm.se

Telefonnummer: 0155-22 27 00

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer