25 mar - 9 apr

"Avslöjande identitet" - Måleri och skulptur

Anastasiia Cherniichuk, ursprungligen från Ukraina, och Karin Sjöblom från Linköping visar måleri och skulptur

Vernissage lördag 25 mars kl. 11-15 i konstnärernas närvaro, utställningen pågår t o m 9 april.

Välkommen!

Om konstnärerna.

Anastasias konst är inspirerad av allt hon lämnat bakom sig när hon flydde. Hon vill med sina gåvor och sin talang förmedla en stark upplevelse av något som föreställer henne själv. Hon säger: ”Min konst representerar mig. Den är ljus, mystisk, mångfasetterad, ibland provocerande och kontroversiell.” Varje målning har en egen historia, och i sitt konstnärskap vill hon förmedla sina reflektioner av livet som en kreativ process i det hon skapar. I en kombination av symboler och dramatisk färg finns hon själv och hennes berättelse i målningarna. Som en betydelsefull grund finns designutbildningen som påverkat hennes konst.

Karin Sjöblom från Linköping har alltid målat och ritat sen hon var liten och varit kreativ på olika sätt. I sitt skapande inspireras hon av människor och djur med inslag av natur. Kroppar i rörelse och vila. Sagoväsen och drömmar. Karin försöker fånga en känsla, ett uttryck eller en rörelse. Många av hennes figurer vill uttrycka glädje, frihetslängtan eller kanske en djup fundering av något slag.

Hon jobbar vanligtvis i stengodslera och på senare tid har hon börjat experimentera med rakubränning, en gammal japansk metod.

Evenemangsinformation

Starttid: 2023-03-25 11:00

Sluttid: 2023-04-09 15:00

Återkommande evenemang: Ti - sö 11-15 mellan 25/3 och 9/4

Pris: fri entré

Evenemangets adress: Behmbrogatan 11 B Nyköping

Arrangör: Galleri Fiskhuset

Webbplats: gallerifiskhuset.se/ Länk till annan webbplats.

E-post: info@gallerifiskhuset.se

Telefonnummer: 0155-12 07 70

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer