7 apr

Konsert - Stabat Mater

Stabat Mater handlar om Jesu mor Marias smärtor, som det kallas för inom katolska kyrkan, när hon står vid korset och bevittnar sin sons lidande och död på Långfredagen. Texten härstammar från tidigt 1300-tal och har tonsatts genom hela musikhistorien.

Människan har i alla tider ställt frågan om hur Gud kan finnas när det finns så mycket lidande. Detta teodicéproblem är ständigt aktuellt och människan söker ständigt efter vägen ur lidandet. Längtan efter helhet och harmoni går rakt igenom hela den mänskliga historien, precis som människans eviga längtan efter ljus och frid.

Av J. Rheinbergers vackra musik lyfts vi ovanför lidande och sorg. Vi får höra Stabat Mater, g-moll op.138 med S:t Botvids kyrkokör och musiker från Hovkapellet under ledning av Irina Söderberg. Verket består av fem satser.

Samt musik av J.S. Bach - Andrej Nikolaev, violin och F. Chopin - Alexander Power, piano.

Evenemangsinformation

Starttid: 2023-04-07 18:00

Pris: Fri entré - Kollekt till musikverksamheten

Evenemangets adress: S:t Botvids kyrka

Arrangör: Oxelösunds församling

Webbplats: svenskakyrkan.se/oxelosund Länk till annan webbplats.

E-post: oxelosunds.forsamling@svenskakyrkan.se

Telefonnummer: 0155-29 34 00

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer