4 mar - 28 mar

Utställning ”Leinestrand gånger två”

I Galleri O ställer Tove Leinestrand-Larsson och Linda Leinestrand ut sina verk.

Tove och Linda om sin utställning

"Syskonen Leinestrand känner igen sig mycket i varandra när det kommer till uppfattning och upplevelser av sin omvärld - men de har helt olika sätt att uttrycka det på. Svarta linjer eller stora färgklickar fångar deras berättelser. Berättelser som tillhör dåtiden men även de som startar här och nu. Huvudämnet handlar om vikten av att få vara sig själv och att skapa utrymme för andra att också få vara det.

De svarta linjerna skapar djur, människor och människor som är djur till hälften. De är söta, läskiga eller både och samtidigt. Varenda en är "en någon". En någon som är värd att få synas, få finnas till. Precis så som de är. Och detsamma gäller för dig. För alla oss.

De stora färgklickarna vill frigöra och släppa på tyglarna. En påminnelse om att man kan göra det man vill exakt hur man vill. Man behöver inte ha en tydlig riktning i livet utan kan istället skapa olika trygga och roliga rum att gå ut och in i. Man får ändra sig och man får växla mellan olika rum. Människan är föränderlig."

Evenemangsinformation

Tid: 4-28 mars

Plats: Galleri O, Koordinaten

Telefon: 0155-383 50

E-post: biblioteket@oxelosund.se

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer