28 apr

Ronnie Gardiner med vänner

En jazzkonsert med Ronnie Gardiner och andra musiker som tillsammans bjuder på musikupplevelse utöver det vanliga i S:t Botvids kyrka.

Ronnie Gardiner - en av Sveriges mest folkkära musikprofiler fyllde 90 år sommaren 2022 och tilldelades utmärkelsen ”Lifetime Achievement” av Riksförbundet Svensk Jazz. Ronnie blev känd som Charlie Normans trummis och i hans egen kvartett ingår tre av Sveriges mest anlitade musiker.

Fredag 28 april kommer Ronnie Gardiner och hans spelkompisar samt två sångsolister till Oxelösund.

Karl Olandersson - en av Sveriges främsta jazztrumpetare Karl har spelat med Tommy Körberg, Brolle, Peter Jöback, Danny Saucedo, Måns Zelmerlöw och Björn Skifs med flera. Karl ingår i Stockholm Swing All Stars, Stockholm Jazz Orchestra, Let’s Dance, Allsång på Skansen och Idrottsgalan.

Mathias Algotsson – en mycket uppskattad pianist och kompositör som har turnerat runtom i världen, bland annat i Frankrike med Barbara Hendricks. Hans musik har kallats för svängig och lyrisk. Mathias tilldelades ”Dompans Guldsax” som den ende ”icke-saxofonist” som fått Arne Domnérus jazzpris.

Hasse Larsson - en av vårt lands främsta kontrabasister. Hasse har bland annat spelat med Peps Persson, Soul Train och Monica Zetterlund för att nämna några.

Hayati Kafe – En internationellt känd jazzsångare. Hans innerligt varma sångröst påminner om Frank Sinatra, Dean Martin, Nat King Cole m fl. Hayati föddes i Turkiet 1941 och kom till Sverige 1962 med en turkisk orkester. Har uppträtt i många TV- och radioprogram, turnerat i Folkparkerna, showat på Berns och samarbetat med den svenska jazzeliten. Förra året tilldelades han ”Lifetime Achievement Award” i Istanbul.

Anna Källdén – En skönsjungande ordekvilibrist. Anna började uppträda 1984, men det var först 1986 på Madeira Jazzklubb det blev jazz. Därefter samverkade hon med fler välkända jazzmusiker i Sverige fram till år 2000 där hennes svenska texter på kända låtar blev ett signum. Anna nominerades till ett stipendium, ”Tage Danielsson Minne” 2010.

Evenemangsinformation

Tid: 28 april kl. 19

Plats: S:t Botvids kyrka, Kyrkogatan 12, 613 30 Oxelösund

Pris: 270 kr

Arrangör: Mediamix

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer