En resa över Östersjön. Finlandsinstitutet.
6 feb - 2 apr

Utställning "En resa över Östersjön/Matka yli Itämeren"

En spännande utställning om finländsk barnbokskonst i Galleri K.

EN RESA ÖVER ÖSTERSJÖN

UTSTÄLLNINGEN ”EN RESA ÖVER ÖSTERSJÖN- finländskbarnbokskonst idag” är ett urval av den finländska barnlitteraturen där tio olika böcker presenteras, alla på originalspråk, i koffertar likt skattkistor, som alla innehåller två uppslag ur varje bok. De konstnärliga uttrycken är olika, spännande och uttrycksfulla, men vad som förenar böckerna är natur, fantasi och frihetslängtan samt poetiska inslag och en rättframhet att närma sig svåra frågor.

MATKA YLI ITÄMEREN

NÄYTTELY ”MATKA YLI ITÄMEREN– uutta lastenkirjataidetta Suomesta” on valikoima suomalaista lastenkirjallisuutta. Näyttelyssä on mukana kymmenen lastenkirjaa alkuperäiskielellään. Kirjat esitellään aarrearkkuja muistuttavissa matkalaukuissa ja jokaisesta kirjasta on valittu näyttelyyn kaksi aukeamaa. Taiteellinen ilmaisu näyttelyyn valituissa kirjoissa on vaihtelevaa, jännittävää ja ilmeikästä. Kaikkia teoksia yhdistää luonto, mielikuvitus, vapaudenkaipuu sekä kirjojen runollinen aines ja rohkea tapa lähestyä vaikeitakin aiheita.

Evenemangsinformation

Tid: 6 februari – 2 april / Aika: 6. helmikuu – 2. huhtikuu

Plats: Galleri K, Koordinaten / Paikka: Galleri K, Koordinaten

Telefon: 0155-383 50 / Puhelin: 0155-383 50

E-post: biblioteket@oxelosund.se / Sähköposti: biblioteket@oxelosund.se

Koordinatens öppettider

Måndag - torsdag kl. 8 - 19
Fredag kl. 8 - 18
Lördag kl. 10 - 14
Söndag kl. 12 - 15

Dag innan röd dag stänger Koordinaten kl. 14, och har helt stängt på röda dagar.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer