Fullbokat
Porträttbild av Maja Francis.
13 apr

Maja Francis - skandinavisk countrypop när den är som bäst!

I höstas deltog Maja i det populära tv-programmet "Så Mycket Bättre" och hennes medverkan fick strålande kritik från hennes tidigare, såväl som nya, publik. I vår åker hon som support på First Aid Kit’s Europaturné, men därefter väntar en egen turné på svensk mark – tillsammans med sitt band. Och i april kommer hon till Koordinaten i Oxelösund.

Maja Francis har varit en del av den svenska musikscenen sedan släppet av debutsingeln ”Last Days Of Dancing”. Hon har samarbetat med flera artister sedan genombrottet, som bland andra Veronica Maggio.

Debutalbumet ”A Pink Soft Mess” släpptes 2021 och med det positionerade Maja Francis sig som en av vår generations mest unika röster – med en penna som vågar utmana och beröra på djupet. Albumet har under 2022 nominerats för Grammis, P3 Guld, Manifestgalan, Nordic Music Award och tagits emot med enhälligt strålande kritik från svensk och internationell press.

På albumet hörs bland annat First Aid Kit-samarbetet ”Mama”, som också tolkades av Albin Lee Meldau i premiärprogrammet av Så Mycket Bättre. Även låten “Anxious Angel”, albumets andra singel, har fått stor uppmärksamhet som slutscenslåt i Netflixserien ”Kärlek & Anarki”.

Maja Francis har hittills delat med sig av Så Mycket Bättre-tolkningarna ”Douchebag”, original av Molly Hammar och ”Please Remember Me”, original av Lasse Stefanz och med dem också visat upp sitt fantastiska säregna musikaliska universum, med en fot i skandinavisk pop och den andra i country.

Följ gärna Maja Francis på Instagram Länk till annan webbplats.

Du kan läsa mer om Maja Francis på hennes webbplats Länk till annan webbplats.

Du kan titta och lyssna på Maja Francis på Youtube Länk till annan webbplats. och Spotify Länk till annan webbplats.

Evenemangsinformation

Starttid: 13 april 2023, kl. 19:00

Pris: 325 kr. Biljettsläpp 2 november kl 10.00.

Plats: Eventsalen på Koordinaten, Järntorget 7-9, 613 81 Oxelösund

Telefon: 0155-383 50

E-post: biblioteket@oxelosund.se

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer