Porträttfoto på Ronnie Gardiner
1 okt

Jazz i världsklass

Se Ronnie Gardiner tillsammans med tre av vårt lands mest anlitade musiker som även turnerar med egna solokonserter. Ronnie Gardiner Quartet: Ronnie Gardiner på trummor, Karl Olandersson på trumpet, Mattias Algotsson på piano och Hasse Larsson på kontrabas.

Upplev Jazz i världsklass i Oxelösund! Ronnie Gardiner är en av Sveriges mest älskade trumslagare som sprider glädje till alla som möter honom. Han flyttade till Sverige som 30-åring och fyllde nyligen 90 år!!! I år spelar han på några utvalda platser och vi har stor glädje av att ett av dessa är S:t Botvids Kyrka i Oxelösund, den 1 oktober kl 18:00

Nyligen fick han utmärkelsen ”Lifetime Achievement” från Riksförbundet Svensk Jazz på Umeå jazzfestival. Ur motiveringen: En briljant musiker, inspirerande orkesterledare och betydelsefull jazzambassadör. Hans musikaliska gärning har haft stor betydelse för jazzen i Sverige samt även gjort avtryck i läkarvetenskapen kring hur rytm och musik kan ha stor påverkan på vår kropp och själ.

Länkar till Ronnie Gardiner

Lyssna på Ronnie Gardiners Quartet på youtube Länk till annan webbplats..

Se filmen om Ronnie Gardiner som heter ”En ovanlig livsresa” Länk till annan webbplats., producerad av Tore Marklund Film AB i samarbete med Sveriges television.

Tidningsartikel om Ronnie Gardiners metod, RGM, för strokedrabbade Länk till annan webbplats..

Ronnie Gardiner har spelat med Dizzy Gillespie, Benny Carter, Gerry Mulligan och Dexter Gordon och förstås många fler i samma världsklass som han. Med sig på scenen den 1 oktober har han tre av vårt lands mest anlitade musiker som turnerar med egna solokonserter.

Ronnie Gardiner Quartet

Ronnie Gardiner, trummor

Karl Olandersson, trumpet

Mattias Algotsson, piano

Hasse Larsson, kontrabas

Evenemangsinformation

Starttid: 2022-10-01 18:00

Sluttid: 2022-10-01 19:30

Pris: 250:- + serviceavgift

Evenemangets adress: S:t Botvids kyrka

Arrangör: Event & Mediamix Torbjörn Dahlström AB

Webbplats: media-mix.nu Länk till annan webbplats.

E-post: tobbe@media-mix.nu

Telefonnummer: 070-433 43 32

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer