Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
En tecknad person som tittar fram bakom en mask föreställande en schimpans.
16 aug

EN FÖRFATTARE – TRE BÖCKER Konstnären och författaren Louise Tillberg

Författar-tisdagar på Krogbacken! Välkomna att träffa och att lyssna på några fantastiska författare på Krogbacken! Under sommaren har vi på tisdagar bjudit in sju författare att berätta om sitt författarskap, sina böcker eller att läsa lite ur någon av sina böcker.

SCHIMPANSEN OLA! VEM BRYR SIG OM EN APA?

Hur är det att leva med en schimpans i en lägenhet mitt i Stockholm? Och vad hände sen? Louise Tillberg berättar om den numera världsberömda schimpansen hon tog hand om när han under ett år arbetade som teaterapa på Stockholms stadsteater. En historia väl värd att berättas.

DEN JAG SER PÅ ÄLSKAR JAG

”Hur var din farmor, farmor?” Det var frågan från barnbarnet Elsa som fick Louise Tillberg att skriva om sin farmors förtegenhet att inte tala om sanningen. Den tillbergska förlamningen, som också fick henne att skriva ett brev till Ingmar Bergman tre veckor innan han gick bort.

UTAN TITEL/MOLNBERÄTTELSER

I konstnärens vardag är skapandet en ständig följeslagare, i allt från starka förälskelser och småbarnsår till sjukdom och åldrande. Reflektioner i text och bild samlas och döps till ”Utan titel”. Samtidigt vill döda släktingar och vänner berätta sina livsöden och hemligheter. ”Molnberättelser” tar plats i konstnärens bok. Två böcker i en. BTJ-recension av Arne Johnsson: 5 av 5 möjliga, dvs Briljant. Kom och träffa Louise Tillberg 16 augusti! Vid regn ses vi på Mästerlotsen.

Evenemangsinformation

Starttid: 2022-08-16 14:00

Sluttid: 2022-08-16 15:00

Evenemangets adress: Gamla Oxelösundsvägen 28

Arrangör: Oxelö Krog

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

E-post: hej@oxelokrog.se

Telefonnummer: 0155-304 22

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer