Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
Porträttbild på författaren och forskaren Anna Carlstedt.
19 jul

Renässansrebeller

Författar-tisdagar på Krogbacken! Välkomna att träffa och att lyssna på några fantastiska författare på Krogbacken! Under sommaren har vi på tisdagar bjudit in sju författare att berätta om sitt författarskap, sina böcker eller att läsa lite ur någon av sina böcker.

Följ med till Renässansen och möt rebeller som Cecilia Vasa och Kung (!) Kristina! Fil. dr Anna Carlstedt är författare och forskare, nu verksam som utbildningsledare vid Stockholms universitet. I en rad böcker har hon skildrat färgstarka personer och dramatiska händelser i vår historia. Carlstedt återvänder helst till, som hon själv brukar säga, det ”blodiga och underbara 1500-talet”.

Den 5 juli delar hon med sig av fantastiska äventyr ur hennes senaste bok Renässansrebeller! Hon, som doktorerat på fransk renässanslitteratur, har periodvis bott och arbetat i sitt andra hemland Frankrike. Carlstedt är en flitig föreläsare, medverkar regelbundet som expert i P3 Historia och skriver Under strecket i Svenska Dagbladet. Vid regn är vi i Mästerlotsens hus. Varmt välkomna!

Evenemangsinformation

Starttid: 2022-07-19 kl. 14

Sluttid: 2022-07-19 kl. 15

Pris: 0 kr

Evenemangets adress: Oxelö Krog Länk till annan webbplats.

Arrangör: Oxelö Krog

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

E-post: hej@oxelokrog.se

Telefonnummer: 0155-304 22

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer