Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
En solnedgång sett från ett berg med granskog.
16 sep - 17 sep

Sörmlands 100 Endurance Run

Den 16-17 september 2022 går den första upplagan av Sörmlands 100 Endurance Run av stapeln. En serie av lopp genom ett av Sveriges mest varierande och vackra landskap.

I mitten av september arrangeras en helt ny löptävling genom Sörmland. Anmäl dig till något av loppen eller delta som publik vid något av vätskestoppen eller vid målgången i Oxelösund.

2022 börjar vi med tre lopp från punkt A till punkt B, samt såklart ett barnlopp:

100 miles, från sjö till hav

Vi startar i Herresta vid Mälaren, sen tar vi oss söderut längs med sjön, genom Mariefred vidare genom landskapet, för att sen gå i mål på Jogersö, Oxelösund.

91 km, Trail Ultra Marathon

Vi startar på Erikslunds Trädgård utanför Gnesta, tar oss genom Sörmlands böjande jordbruks- och skogslandskap. För att sen gå i mål på Jogersö, Oxelösund.

21 km Trail Half marathon

Vi startar på Nils Oscars Bryggeri i Nyköping och springer söderut, för att sen gå i mål på Jogersö, Oxelösund.

2 km Kids race

Sist men inte minst så kör vi ett barnlopp runt stigarna på Jogersö. Kanske det viktigaste loppet!

I Sörmland har vi några av landets bästa restauranger och matproducenter. Vi har så klart lagt vätskestationerna vid några av dessa. Så löparna kommer att stanna vid exempelvis Skalla Bord, Onsberga Gårdsbutik, Erikslunds Trädgård, Öster malma och Nils Oscar Bryggeri.

Evenemangsinformation

Tid: 16-17 september

Pris: 50-1350 kr. Gratis för publik.

Webbplats: sormlands100.com Länk till annan webbplats.

Epost: info@sormlands100.com

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer