Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
Tre personer med instrument.
30 jul

Sweet Jazz Duo med Klas Lindquist

Sweet Jazz Duo är fortsättningen på Sweet Jazz Trio – en av dom europeiska jazzgrupper som rönt störst framgång i Japan och banade vägen för skandinavisk jazz.

Gruppen har utgivit inte mindre än 15 CD i Japan! Efter att Sweet Jazz Trio gjorde sin sista spelning för två år sedan bestämde sig Mats och Hans att fortsätta i annan form och konceptet blev att spela på duo med olika gäster! Den gäst som kommer att medverka på scenen på krogbacken är saxofonisten Klas Lindquist!

Klas Lindquist huvudinstrument är altsaxofon och klarinett. Han har studerat på Mannes College of Music i New York och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Som frilansande musiker är han medlem i en rad olika konstellationer som exempelvis Snorre Kirk Quartet, Stockholm Swing All Stars och Hans Backenroth Kvartett men leder också egna såsom Klas Lindquist Nonet. Det senare är ett niomannaband som Klas även skriver musiken för.

År 2005 mottog Klas det prestigefulla priset Guldsaxen, utdelat av den svenska saxofonlegenden Arne Domnérus. Bara några månader senare tilldelades han Alice Babs-stipendiet. Han har även vunnit priser i internationella kompositionstävlingar och mottagit Stockholms stads samt Sten A Olsons kulturstipendium. Klas Lindquist har medverkat på ett flertal skivproduktioner och givit ut tre skivor i eget namn.

Hans Backenroth anses sedan mitten av 90-talet som en av Skandinaviens främsta basister. Hans har spelat med legender som Bengt Hallberg, Monica Zetterlund, Rune Gustafsson och 13 år med Arne Domnérus grupper. Han anlitas flitigt som studiomusiker och har hörts på skivor med exempelvis Olle Adolphson och Wilmer X. Hans arbetar återkommande med körer och har tidigare samarbetat med Radiokören, Gustaf Sjökvists Kammarkör och Bayerska Radions kör i München.

Sedan 1987 har Hans Backenroth spelat med tenorsaxofonlegendaren Bernt Rosengren. Vid sidan om detta har han även spelat med artister som Rebecka Törnqvist, Sissel Kyrkjebø, Tommy Körberg, Malena Ernman och Lill Lindfors samt med internationella namn som Kenny Barron, Doug Raney, Toots Thielemans, Roger Kellaway, Clark Terry och Ed Thigpen.

Mats Larsson har varit fast medlem i Sweet Jazz Trio sedan starten 1992. Han är även medlem i Marcks Brothers och har spelat i många andra konstellationer med musiker som Jan Allan, Hayati Kafe, Monica Borrfors, Isabella Lundgren, Stefan Isaksson, Stefan Gustafson, Gunnar Lidberg, Gunnar Bergsten, Rolf Ericson, Finn Ziegler och Lars Erstrand.
Mats Larsson har medverkat i ett flertal radio- och tv-program, på många skivinspelningar och på internationella jazzfestivaler som t.ex Montreaux, Molde, Vietnam, Stockholm och Finland. Mats Larsson utbildade sig till improvisationspedagog på Musikhögskolan i Stockholm och har även undervisat där. Han jobbar även som gitarrpedagog på Lidingö Musikskola.

  • Mats Larsson: gitarr
  • Hans Backenroth: bas
  • Klas Lindquist: altsaxofon/klarinett

Mat och dryck

Caféet öppnar för kvällen kl 17:30. Mat behöver förbeställas och det kan göras i samband med biljettköp eller via e-post eller telefon, dock minst en vecka i förväg. Drycker och enklare förtäring kommer kunna beställas på plats. Vi har fullständiga rättigheter.

Kvällens meny består av en fiskrätt och en kötträtt som är speciellt utvalt för kvällens konsert, se specifik meny på biljettsidan. Vegetariskt och veganskt alternativ finns också, kökets val.

Evenemangsinformation

Tid: 30 juli kl. 18

Plats: Oxelö Krog, Gamla Oxelösund

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

Telefon: 0155-304 22

Pris: 200 kr

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer