Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
Fotomontage med bland annat havet och en husfasad som motiv.
30 apr - 24 maj

"Sorgers boning" – en musikvideoinstallation i Galleri O

Var bor sorgen? Var ska jag förvara den? Var brukar sorg bo?

Anne Pajunens utställning ”Sorgers boning” representerar hur sorgen kan se ut beroende på vem som upplever den. ”Sorgen är så mycket. Det är längtan, tårar, ångest. Det är så mycket, det är mest i kroppen. Det är så mycket, tårar som räcker till ett helt hav.”

Utställningen är utformad som en interaktiv musikvideoinstallation. Publiken öppnar själv de hemliga dörrarna till de dolda sorgernas boningar.

”Sorgers boning” är en musikalisk och poetisk tolkning av de samtal om sorg som Anne Pajunen haft med invånare i Oxelösund. Samtalen rörde sig mellan sorger och minnen som är tunga och mörka till de med lättare stråk av melankoli.

Om Anne:

Anne Pajunen är tonsättare, sångerska och musiker, med lång erfarenhet av att arbeta med platsspecifik musikdramatik med särskilt fokus på att involvera allmänheten och publiken på olika sätt. Annes verk och iscensättningar har framförts på såväl på större scener i Sverige såsom Folkoperan, Norrlandsoperan och Konserthuset Stockholm, som på Fylkingen och Atalante och andra viktiga scener för experimentell och nutida scenkonst och musik. Internationellt har hon de senaste åren framträtt på festivaler, konsthallar samt opera- och konserthus bland annat i USA, Storbritannien och Frankrike.

”Sorgers boning” är det nionde och avslutande verket i serien SALT: variationer i Sörmland, ett utforskande konst- och musikprojekt om sorg och förlust. Inom ramen för Annes musikresidens hos Scenkonst Sörmland under 2020-21 skapade hon platsspecifika verk, runt om i regionen. De nya verken har tagit fokus på platsen/orten och, framför allt, människor på orten. Alla verk får sin utformning på respektive plats. Sorgers boning produceras av Scenkonst Sörmland i samarbete med Oxelösunds Kommun.

Du kan läsa mer om Anne på hennes webbplats, annepajunenconcept.com Länk till annan webbplats.

Evenemangsinformation

Tid: Utställningen pågår 30 april-24 maj. Vernissage lördag 30 april kl. 11-14 i konstnärens närvaro.

Plats: Galleri O på Koordinaten, Oxelösund

Telefon: 0155-383 50

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer