Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
Två personer i en gränd med sina instrumentfodral i händerna.
13 jul

Från Bellman till Taube

Lyssna till visor framfört av Ulf Bagge och Gisela Nordell på Oxelö Krogs utescen.

På Oxelö krog bjuder Ulf Bagge och Gisela Nordell på pärlor från vistraditionen; alltifrån Lucidor och Bellman, till Ferlin, Taube, Cornelis och Fritz Sjöström, samt en och annan visa av Ulf själv. Bellman med sina geniala texter och klanger från 1700-talet och Taubes egensinniga Stockholmsvisor och vackra naturstämningar binder samman konsertkvällen. Ulf och Gisela gör båda var för sig personliga tolkningar och när de sjunger tillsammans är visorna framförda i vacker stämföring och lyhörda gitarrarrangemang.

Ulf Bagge är trubadur sedan länge. Under 80-talet satte han upp kabaréer för fullsatta hus med bland annat Beppe Wolgers, Monica Zetterlund och Olle Adolphson på salonger som Södra Teatern och Berns. Han är också författare med böcker som ”Lucidor”, ”Skalderna i Gamla stan” och självbiografin ”Trubaduren”. Han medverkade med arrangemang och notskrift till miljonsäljaren ”Bellman”, tillsammans med Peter Dahl och Göran Hassler. Ulf har också en egen visproduktion och har även tonsatt dikter av bland annat Lucidor, Wivallius och Fröding.

Ulf Bagge verkar sedan många år också som Stockholmsciceron i Gamla stan och på Södermalm med bland annat Fogelströmvandringar. Sedan början av 90-talet spelar han ofta i duo med vissångerskan Gisela Nordell.

Gisela Nordell har arbetat som vissångerska i många år och har medverkat i CD-inspelningar, radioprogram och TV tillsammans med Ulf. Hon är också bildkonstnär och målar i olja och akvarell och är en mångsidig tecknare. Även Gisela arbetar som Stockholmsciceron med kvinnohistoriska vandringar i Gamla stan och Fogelström på Södermalm.

Mat och dryck

Caféet öppnar för kvällen kl 17:30. Mat behöver förbeställas och det kan göras i samband med biljettköp eller via e-post eller telefon, dock minst en vecka i förväg. Drycker och enklare förtäring kommer kunna beställas på plats. Vi har fullständiga rättigheter.

Kvällens meny består av en fiskrätt och en kötträtt som är speciellt utvalt för kvällens konsert, se specifik meny på biljettsidan. Vegetariskt och veganskt alternativ finns också, kökets val.

Vill du köpa biljettpaket som innehåller entré och mat behöver du göra det senast tre dagar innan. Entrébiljett utan mat går att köpa fram till att evenemanget startar.

Evenemangsinformation

Tid: 13 juli kl. 18

Plats: Oxelö Krog, Gamla Oxelösund

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

Telefon: 0155-304 22

Pris: 150 kr

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer