Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
En man med en gitarr står i grönskande natur.
6 jul

Annat var det förr - Axel Falk

Vissångaren Axel Falk uppträder på utescenen på Oxelö Krog.

Axel Falk är en av vårt lands mest meriterade vissångare. Han har varit professionell artist sedan 1981, i huvudsak verksam i de nordiska länderna. Han debuterade som professionell visartist 1981. Under sina år som artist har han hunnit göra flera tusen framträdanden i många olika sammanhang. Han har konserterat flitigt och gjort många radio- och tv-program i de flesta nordiska länderna, bland annat flera stora TV-produktioner i eget namn för både SVT och för YLE. Vidare har han haft ett mångårigt samarbete med radioprofilen Ingrid Sahlin Sveberg på NRK.

Axel Falk har erhållit priser och stipendier från bl.a. Svenska Akademien, Musikaliska Akademin, Konstnärsnämnden, Liseberg, Göteborgs Stad och Sten A Olssons stiftelse. 1992 erhöll Axel Falk Taubestiftelsens Taubepris ur Evert Taubes minnesfond (nuvarande Sjösalapriset) med motiveringen: ”För den breda och gedigna viskonst, som placerar honom bland de främsta vistolkarna.”

Ur förordet till boken Mellan Himmel och Jord, författat av Evert Taubes älste son, Per-Evert Taube: ”Framförandet gör visorna glasklara. Man upplever det som kammarmusik. När spelet är slut säger man sig förvånad: Var verkligen Evert Taube så bra?”

Axel Falk utbildade sig på den Individuella musikerlinjen vid musikhögskolan i Göteborg, huvudsakligen för professor Gunnar Forshufvud. Under 8 år var han elev till hovsångerskan Hjördis Schymberg. Han har givit ut sex skivor, innehållande repertoar av Birger Sjöberg, Carl Michael Bellman och Evert Taube samt medverkat på ett flertal samlingsvolymer. Falk har också under många år samarbetat med konsertgitarristen Bengt Magnusson.
Till konserten på Krogbacken har Axel med sig sin gitarr och kommer att framföra ett blandat visprogram.

Mat och dryck

Caféet öppnar för kvällen kl 17:30. Mat behöver förbeställas och det kan göras i samband med biljettköp eller via e-post eller telefon, dock minst en vecka i förväg. Drycker och enklare förtäring kommer kunna beställas på plats. Vi har fullständiga rättigheter.

Kvällens meny består av en fiskrätt och en kötträtt som är speciellt utvalt för kvällens konsert, se specifik meny på biljettsidan. Vegetariskt och veganskt alternativ finns också, kökets val.

Vill du köpa biljettpaket som innehåller entré och mat behöver du göra det senast tre dagar innan. Entrébiljett utan mat går att köpa fram till att evenemanget startar.

Evenemangsinformation

Tid: 6 juli kl. 18

Plats: Oxelö Krog, Gamla Oxelösund

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

Telefon: 0155-304 22

Pris: 150 kr

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer