Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
En man vid en skulptur och en man med dragspel.
11 jun

Allan Edwalls visor

Välkommen att lyssna till visor av teatermannen och allkonstnären Allan Edwall! Visor som är underfundiga, vemodiga, roliga, dystra, kluriga, dråpliga och fulla av visdom.

Visor ur samlingen "GROVDOPPA!" med Ola Hedén och Lasse Zackrisson.

Sångaren och trubaduren Ola Hedén är sedan 2006 erkänd Allan Edwall-uttolkare och som sådan har han genomfört ett femtiotal Allankonserter, de första tillsammans Allans goda vän och kumpan; Torsten Föllinger. Ett flertal Allankonserter har han även gjort med Allans egen pianist, Göran Martling. I somras hade han det stora nöjet att få sjunga Allan Edwall på hans eget Folkets hus i Hissmofors tillsammans med Lasse Zackrisson.

Som sångare är Ola Hedén flitigt använd som solist i kyrkor. Han har även arbetat som korist i många år på Folkoperan, Drottningholms Slottsteater och Kungliga Operan. I över tjugo år har han även varit anlitad som inspicient på Drottningholms Slottsteater, Folkoperan, Dramaten och Kungliga Operan. Ola Hedén är utbildad pianosolist och kyrkomusiker vid Stockholms Musikhögskola och Oslos Musikhögskola. Han har även studerat operagestaltning på Operastudio-67.

Lasse Zackrisson har frilansat som musiker och artist sedan mitten av 1980-talet. I många år har han varit anställd som teatermusiker på Östgötateatern, Dramaten, Stockholms Stadsteater samt på Riksteatern. Sedan 25 år har Lasse delat sina uppdrag som musiker med att driva eget film- och skivbolag, Vax Records, där han bland annat har givit ut skivor i samarbete med Alice Babs, CajsaStina Åkerström, Fred Åkerström och Trio con Tromba. Sedan några år har han också ett eget bokförlag. Lasse har även frilansat en del på Sveriges Radio som producent.

Lasse Zackrisson var ordförande för Riksförbundet Visan i Sverige 2010-2014. Han är också en av initiativtagarna till den nordiska tidskriften Visor.

  • Ola Hedén, sång
  • Lasse Zackrisson, dragspel

Mat och dryck

Caféet öppnar för kvällen kl 17:30. Mat behöver förbeställas och det kan göras i samband med biljettköp eller via e-post eller telefon, dock minst en vecka i förväg. Drycker och enklare förtäring kommer kunna beställas på plats. Vi har fullständiga rättigheter.

Kvällens meny består av en fiskrätt och en kötträtt som är speciellt utvalt för kvällens konsert, se specifik meny på biljettsidan. Vegetariskt och veganskt alternativ finns också, kökets val.

Evenemangsinformation

Tid: 11 juni kl. 18

Plats: Oxelö Krog, Gamla Oxelösund

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

Telefon: 0155-304 22

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer