Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
En kvinna som ler framför en målning av ett lejon.
15 maj

Hållbar förvaltning av kulturhistoriska värden

Välkommen till föredraget ”Hållbar förvaltning av kulturhistoriska värden – vård och underhåll av våra kyrkorum i dag och i framtiden”.

Ann-Cathrin Rothlind är konservator vid Enheten för kulturhistoriska samlingen vid Statens Historiska Museer, med inriktning måleri på trä och duk, samt arbetar övergripande med frågor som rör inneklimat, ljusskydd och förvaring. Myndigheten förvaltar och tillgängliggör vårt gemensamma kulturarv, samlingarna på våra museer Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet i bl.a. materialgrupperna textil, stafflimåleri, bemålat trä, förgyllningar, läder, metall och papper. I uppdraget ingår regionalt samarbete med andra museer och ideella föreningar. Föredraget sker i samband med Föreningen Stjärnholms Vänners årsmöte och är öppet för alla.

Anmälan till föredraget senast 11/5 till: sekreterare Josefin Bredberg, tel. 0152-234 87, e-post josefin.bredberg@svenskakyrkan.se

Evenemangsinformation

Starttid: 2022-05-15 14:30

Evenemanget har fri entré

Evenemangets adress: Stiftsgården Stjärnholm, 613 41 Oxelösund Länk till annan webbplats.

Arrangör: Stiftsgården Stjärnholm

Webbplats: stjarnholm.se Länk till annan webbplats.

E-post: info@stjarnholm.se

Telefonnummer: 0155-22 27 00

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer