Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
Bild som föreställer en av konstnärens konstverk.
30 apr - 24 maj

”Vävda bilder”, utställning av Marianne Olsson i Galleri K

Textilkonstnär Marianne Olsson kommer ursprungligen från Stockholm men bor sedan många år på Gotland där hon har sin ateljé. Nu ställer hon ut sin textilkonst i Galleri K. Välkommen till vernissage i Galleri K, lördag 30 april kl. 11 – 14 i konstnärens närvaro.

Om Marianne:

”Som 18-årig elev på den Grundläggande skolan för konstnärlig utbildning fick jag pröva olika konstformer och material såsom till exempel oljemålning, akvarell och skulptur. När turen kom till det textila materialet fick vi väva. Det var då jag kände att textil var ”mitt” material, mitt uttryckssätt.

Därefter har jag utbildat mig på bland annat Konstfackskolans textila linje och mina vävar finns spridda över landet och världen i till exempel London och Mexiko. Mina motiv hämtar jag gärna från naturen. Inspirationskällor har varit Stockholms skärgård samt det norrländska och gotländska landskapet.”

Du kan läsa mer om Marianne och hennes konstnärskap på hennes webbplats –marianneolsson.se Länk till annan webbplats.

Utställningen arrangeras av Konstföreningen Fokus med stöd av Sveriges Konstföreningar och pågår till och med 24 maj.

Evenemangsinformation

När: Vernissage lördag 30 april kl. 11-14. Utställning 30 april - 24 maj.

Plats: Galleri K på Koordinaten

Besöksadress: Järntorget 7, 613 30 Oxelösund

E-post: biblioteket@oxelosund.se

Telefon: 0155-383 50

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer