Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
Fem personer står under ett svart paraply och tittat åt samma riktning med stora leenden.
17 feb

WAO!

En kväll i det kulturella kraftverket Wilho Akseli Ollikainens värld.

Poeten, sångaren och multikonstnären Wilho Akseli Ollikainen (1934 - 1998) från Ullatti i Norrbotten levde, sjöng, kände och tänkte om existensen, kärleken och mörkret. Han diktade om naturen, människans villkor och om världens gång. Utrustad med kassettbandspelare och skrivmaskin diktade, kommenterade och liksom bloggade han sina upplevelser och reflektioner decennier innan ordet blogg var uppfunnet. Han skapade ständigt, närmast maniskt, och han använde också konsten som medicin mot sina inre demoner.

Vi i folkmusikgruppen WAO (Wilho Akseli Ollikainen), som består av musiker från JP Nyströms, JORD och JPP, har alla på olika sätt inspirerats och berörts av Wilho Ollikainens konstnärskap. Ur hans efterlämnade och mycket rika material har vi skapat denna nya musik- och berättarföreställning i regi av Kjell Peder Johanson, för vi tycker att Wilhos sånger, visor, dikter och inte minst hans historia, är värda att höras och beröras av.

Välkomna in i Wilhos värld!

Medverkande

Susanne Rantatalo, sång

Göran Eriksson kontrabas, sång

Arto Järvelä fiol, kantele, sång

Jan Johansson dragspel, sång

Markus Falck tramporgel, sång

Kjell Peder Johanson & Markus Falck, manus

Kjell Peder Johanson, regi

Evenemangsinformation

När: 2022-02-17 kl. 19

Plats: Eventsalen på Koordinaten, Järntorget 7-9 Oxelösund

Pris: 165 kr. Biljetter finns att köpa på Koordinaten eller här på webben. Vaccinationsbevis krävs.

Information om vaccinationsbevis

Vi följer Folkhälsomyndigheten och regeringens rekommendationer och krav vad det gäller evenemang. Du kan läsa mer på Oxelösunds kommuns webbplats. Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer