Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
Tre olika oljemålningar med motivet skepp på stormigt hav.
4 sep - 28 sep

Konstutställning av Urpo Maijanen - Bilder ur mitt målarliv

Urpo står för höstens första konstutställning i Galleri O. Utställningen "Bilder ur mitt målarliv" finns att besöka i Galleri O på Koordinaten i september.

Så här beskriver den autodidakta konstnären Urpo sig själv och sitt måleri.

Hej alla konstvänner!

Jag heter Urpo Maijanen. Är född I Varkaus Finland. Pensionär nuförtiden sen tio år. Intresse för måleriet föddes i början på 70-talet. Jag och min fru hade precis flyttat till Sverige och första lägenheten var på Esplanaden och inga tavlor på väggarna. Jaha, vad gör man?

Färghandeln nästa och kom hem med en hel del oljefärger. På den vägen är det. Blev medlem i konstförening "Färgklicken". Glada amatörer och lagom"(färgblinda)". Det blev några målarkurser. Men det mesta har jag lärt mej själv. (Köp slit och släng metoden).

Har provat måla lite akvareller och deltagit i några samlingsutställningar, ingen större succes. I dagens läge är målandet mer eller mindre nedlagt, intresset kanske vaknar till liv.

Med denna utställning vill jag visa mina bilder, vad jag har skapat genom åren. Ha en trevlig höst.

Önskar Urpo

Evenemangsinformation

Var: Galleri O, Koordinaten i Oxelösund

När: 4-28 september

Öppettider:

Måndag-torsdag kl 8-19

Fredag kl 8-18

Lördag kl 10-14

Söndag kl 12-15

Telefonnummer: Koordinaten 0155-383 50

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer