Oxelösunds logga
Visit Oxelösund
15 maj - 20 jun

Femörefortet Våren 2021

Upplev det spännande Femörefortet - en topphemlig försvarsanläggning från kalla kriget.

Gömd i berget under naturreservatet Femöre i Oxelösund finns en jätteanläggning från kalla kriget, topphemligt till 2003, nu ett museum. Femörefortet är en kärnvapensäker kustartillerianläggning där 70 soldater skulle försvara Bråvikenområdet mot en storinvasion över Östersjön från Sovjetunionen och Warszawapakten, i bruk åren 1966 – 2003.

Guidade visningar Våren 2021

Lördagar-söndagar från och med 15 maj till och med 20 juni.
Guidningarna startar kl 11.00, 12.00, 13.30 och 14.30.

Grupper är välkomna hela året. Museibutik med försäljning av fika, dryck, glass, souvenirer och ett mycket stort utbud av böcker om kalla kriget. Klassisk militärmåltid kan bokas i samband med gruppvisning.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer